ГЕРБ с остра реакция на отказа на председателят на Народното събрание

...
ГЕРБ с остра реакция на отказа на председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ питат: Къде е Кирил Петков? Да не се разбират с Нинова като мъже?

ГЕРБ с остра реакция на отхвърли на ръководителят на Народното събрание Никола Минчев да извика на чуване премиера Кирил Петков. След като на няколко пъти от сутринта те упорстваха министър-председателят и вицепремиера Корнелия Нинова да обяснят персонално за фосмажорните условия, те получиха отхвърли от Минчев.

" Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше " Кой ", в този момент се пита " Къде е ". Къде е Кирил Петков? ", запита ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на ексклузивен брифинг.

" Защо ръководителят на Народно събрание се е превърнал в заслон, зад който се крие безпомощния министър ръководител, който явно не ръководи процесите и няма отговори. Въпросът къде е Петков тежи с още по-голяма мощ при обстоятелството, че постоянното съвещание на държавното управление беше анулирано. Няма го в Народното събрание, няма го в Министерския съвет. Да не се е евакуирал някъде или пък употребява форсмажорно събитие на необяснима мощ, с цел да излезе пред депутатите и да изясни как Корнелия Нинова изземва функционалността му на министър председател и диктува дневния ред на обществото и на Министерски съвет, както и дневния ред на Народното събрание ", добави Атанасова.

Тя съобщи, че чака Минчев въпреки всичко да предложения Кирил Петков. " В срещу случай ние имаме едно пояснение единствено - Корнелия Нинова сега е извикала премиера и сега се схващат като мъже ", уточни още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Томислав Дончев предупреди, че въвеждането на форсмажорни условия ще бъде пагубно не единствено от политическа позиция, само че и от икономическа.

" Представете си стопанския живот на страната. Доставчикът на една строителна компания след сходна вест дали ще е податлив да доставя материали, като компанията ще може да не му заплаща в период? Строителната компания ще бъде ли склонна да продаде на някой парцел, в случай, че както бе обявено, той може да им заплати? Какво се случва с контрагентите на всички български компании в други страни, които схванат, че в България има закон, съгласно който те може да не си заплащат и да не съблюдават договорите ", запита риторично Дончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР